Idén csúszott a dinnyeszezon, de már minden sarkon kaphatunk hatalmas hazai, mézédes dinnyéket. Túl vagyunk az első nagy, gyomorrepesztő zabálásokon, így már pörög a fantázia, mivel lehetne feldobni a 90-95 százalékban vizet tartalmazó gyümölcsöt? (Ami nem mellesleg zöldség.)
Mondjuk egy üveg vodkával? Miért is ne? A haverok garantáltan meglepődnek a koktélkeverő képességünkön, ha feles poharak helyett mindenkinek egy karéj dinnyét kínálunk a buli elején. A recept egyszerű: vágjunk kerek lyukat a dinnyébe, pont akkorát, hogy stabilan beférjen az üveg nyaka. Próbáljuk az egészet zavartalan helyre elsüllyeszteni a hűtőbe, mondjuk 10-12 órára, ami alatt a vörös bél szép lassan átitatódik vodkával.
Mint minden egyszerű receptnél, itt is fontosak a minőségi alapanyagok, a dinnye tényleg legyen friss, recsegve nyíló, édes darab, a vodka pedig tiszta, ízesítéstől, pancsolástól mentes, lehetőleg orosz, lengyel, vagy finn.