Franciaországban a kijárási korlátozásokra a confinement szót használták. A csaknem két hónapon át tartó időszakban a sajtok eladása 80 százalékkal esett vissza, melyet a Saulxures-sur-Moselotte-ben élő Laura és Lionel Vaxelaire is megérzett.

A sajtkészítő házaspár azonban némileg jól is jött ki a kialakult helyzetből. Hogy ne kelljen kidobniuk portékájukat, a terméket bezárták a pincéjükbe, és jó ideig hozzá sem nyúltak. Ennek eredményeként egy ehető kékpenésszel bevont munster sajt született, melynek a Le Confiné (bezárt) nevet adták.

Új sajtfajtát köszönhetünk a koronavírusnak 1

Egy szelet munster sajt

A hatvan darab magára hagyott tömbből megszületett Le Confinére nem vonatkozhat a munster megnevezés, az eredetmegjelölési szabályok szerint ugyanis a tradicionálisan Kelet-Franciaországban készülő, rendkívül erős, karakteres illatú munster sajtot érlelése során kétnaponta kell átmosni.

Kövess minket a Facebook-on!