Klasszikus trópusi álomkörnyezetben fekszik az Aveda Resorts luxusszállodája az indiai Kumarakom településen. Népszerű hely, csakhogy a koronavírus-járvány miatt itt is leáldozott a turizmusnak, ez a hotel konkrétan zárva is tart, így semmi esélyük sincs bevételre szert tenni az utazókból.
Ezért 16 ezer gyöngyházas indiai tarkasügért telepítettek a 150 méter hosszú medencébe. Ez a halfaj nagyjából nyolc hónap alatt éri el a teljes méretét, és népszerű alapanyaga a dél-indiai és a közel-keleti konyhának. A felnevelt mennyiség értéke körülbelül 12 millió forintnak felel meg. „Azt tervezzük, hogy novemberre lehalásszuk, és a Közel-Keletre exportáljuk, de ez a bevétel persze nem fedezi a világjárvány okozta veszteségeket, ami sok szállodát csődbe vitt” – nyilatkozta az Aveda ügyvezető igazgatója, Jyotish Surendran.
A hotel azt tervezi, hogy a halpénzből kihúzzák a jobb időkig, de a turisták visszatérésével is folytatják majd az alternatív gazdálkodást, igaz nem az úszómedencében.