Manapság egyre inkább elterjedtek a kapszulás kávéfőzők, de sokan még mindig a hagyományos módon főzött kávéra esküsznek: jóféle őrölt kávéval és vízzel megtöltve a kotyogóst, a tűz fölé teszik, majd várják, hogy elkészüljön a feketeleves.
Ami nálunk kotyogós kávéfőző néven terjedt el, azt az olaszoknál Bialettinek hívják az egyik legnépszerűbb gyártó miatt. Az ilyen eszköz segítségével készülő kávék természetesen Itáliában sem mentek ki a divatból, de Fabian Oefner művésznek köszönhetően örökké velünk lesz a jól ismert forma.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A művész könyvként értelmezte újra a kávéfőzőt: az eszközt – benne egy adag „kávéval” – műgyanta tömbbe tette, megvárta azt, míg megszilárdul, majd 12 egyenlő részre felszeletelte. Az így elkészült több mint 11 kilós kiadványban lapról lapra lehet belelátni a kotyogós keresztmetszeteibe, összecsukva a könyvet azonban újra összeáll a teljes kép.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon