Mario David García Mansilla egész életében szülőországa, Guatemala egyik legaktívabb vulkánjának közelében élt. A közép-amerikai férfi azt azonban aligha gondolta volna, hogy a gyakran kitörő Pacaya hozza meg neki egyszer a világhírt.

A férfi rögtön híres lett, amikor kiderült, hogy pizzát süt az aktív vulkán tetején. Az étel nincs túlbonyolítva: egy téglalap alakú tepsibe megy a tészta, rá pedig feltétként némi hagyma, a kolbász vagy szalámi, na meg egy kis sajt. A nyers pizza nem közvetlenül a forró lávafolyamra kerül, de elég közel hozzá, így a már nem izzó, de még mindig elég meleg köveken 10 perc alatt elkészül a fogás.

Mansilla először 2014-ben sütött a vulkánon pizzát azok után, hogy látta, hogy néhányan mályvacukorral kísérleteztek, mintha egy tábortűznél ülnének. Az első próbálkozások során még odaégette az ételt, mire kitapasztalta, hogyan is kellene elkészítenie. Végül 2019-re felhúzta belőle saját kis üzletét, így azóta már pénzért süt a turistáknak lávakövi pizzát.