Minden évben megrendezik a Great Taste Awardsot, vagyis a nagyszerű ízek díjátadóját. A rendezvényen az ételeket 350 szakértő, köztük séfek és kritikusok kóstolják vakon, azaz itt nem számít a fogások kinézete, pusztán az ízek és részben az illatok döntik el, kiérdemlik-e az ételek a maximálisan elérhető három csillagot.

A díjazottak között volt egy nyugat-londoni családi vállalkozás különleges vajkrémje is, a Ridiculous No55, azaz az őrületes 55-ös. A krémbe, mely alapvetően homár és rák alapú, került még kaviár, citrom és édeskömény is. A keveréket egy Olaszországban kézzel készült tégelyben szolgálják fel, a fogás ára pedig 95 font (40 ezer forint).

A Great Taste Awards komoly megmérettetésnek számít nemzetközi szinten is. Az idei kiírásra 108 országból 14 113 termékkel jelentkeztek, Magyarországról 88 jelentkezés érkezett. Közülük csak három termék volt, mely megkapta a három csillagot: egy Irsai Olivér pálinka, egy fűszerpaprikamag-olaj és egy csípős őrölt paprika.