A kobe marha őshazája Japán, így érthető módon itt ismerik legjobban a különleges húsféle elkészítésének csínját-bínját. Mind közül kiemelkedik azonban egy legendás hentesüzlet Takasago városában, ahol egy olyan finomságot készítenek ebből a marhából, amire képesek évtizedeket is várni az emberek.

Az üzlet, ahol a sokak által vágyott kobe marhás krokettet készítik, még 1918-ban nyitotta meg kapuit. Többféle hasonló étel közül is választhatnak azok, akik betérnek ide, és ki is szolgálják őket az utcáról betérve, de a legkülönlegesebb fogásra rendkívül hosszú a várakozási idő: április 28-án egy japán Twitter-felhasználó például azt jelentette be, hogy 9 év után kapta meg rendelését.

Évtizedeket is várnak erre a finomságra az ínyencek 1

Mindez azonban semmi ahhoz képest, amire azoknak kell számítani, akik most rendelnének a finomságból: az üzlet weboldala szerint kb. 30 év múlva érkezhet meg a 2700 jenes (7400 forintos) fogás, melyet szerencsére csak utánvéttel kell kifizetni. Pénzünkért cserébe 5 db, kb 110 grammos, fagyasztott krokettet kapunk, melyet 170-180 fokos olajban 4 percig kell sütni fogyasztás előtt.

A hosszú várakozási idő oka egyébként nem feltétlenül a végeláthatatlanul sok ember, aki a fogásra éhes: a krokett elkészítése nem egyszerű folyamat. Csak a legjobb minőségű kobe marhahúst használják fel az ételhez, így naponta nagyjából 200 darabot készítenek belőle.