Gyerekként sokan nem eszik meg a kenyér héját – tény, hogy a keményebbre pirult részt nehezebben rágják el a kicsik, de vannak, akik ezt a szokást a későbbiekre is tovább viszik. Japánban különösen sokan tesznek így, ahol körülbelül beégett a köztudatba, hogy a kenyér héja száraz és ehetetlen, pedig közel sem igaz ez az állítás napjainkban.
Mindez odáig fajult az évek során, hogy már az előrecsomagolt szendvicseken sem találni meg a kenyér héját, hisz az úgyis a kukában landolna a csomagolással együtt.
Hogy az ételpazarlást csökkentsék, egy cég megalkotta a látszólag héj nélküli toast kenyeret. A hat hónapos munka eredményeképp megszületett pékáru titkát nem árulták el, de megemlítették, hogy lassabban, kisebb hőfokon sül az ilyen kenyér. Az újdonságot egyelőre csak egy hotellánc éttermeiben fogják használni, mint luxuscikk.