Pár évvel ezelőtt nagyon furcsán néztem, amikor először találkoztam az egyetlen konzervbe becsomagolt karácsonyi menüsorral. Ott tényleg nem vicceltek, ugyanis édeset és sósat is tettek a fémhengerbe, mindenből egy kicsit, csak az íze kedvéért.
Azóta azonban szembesültem azzal, hogy még a világ egyik legismertebb konzervgyártója, a Heinz is rákapott a témára. Igaz, ők kicsit konszolidáltabb verzióban csinálják a saját karácsonyi konzervmenüjüket, nem keverik a főételt a desszerttel, de nem tudom, milyen lenne, ha már a számban keveredne a töltött káposzta a hallal, és nem csak a gyomromban.
A Heinznél idén két menüvel is készültek, a hagyományos mellett vegán verziót is piacra dobtak a különleges kajából. A fémhengerben a húst is tartalmazó étel alapját egy pulykaleves adja, melyet többek között krumplival, gyökérzöldségekkel, áfonyaszósszal, némi disznóval, valamint zsályás és hagymás golyókkal sűrítettek.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Tavaly mindössze 500 konzervet kínáltak online formában, ám az óriási érdeklődésre való tekintettel idén az Asda üzleteiben Britannia-szerte lehetett kapni a karácsonyi menüt. Az árusítás november 24-én indult, a konzervek darabját 2 fontért (940 forintért) lehetett kapni, de a közösségi médiában olvasható visszajelzések alapján volt, ahol már az első nap végén sem maradt a különlegességből.