A Forma-1 sikerrel mutatkozott be tavaly Miamiban, a szervezőknek sikerült egyedi hangulatot teremteniük az utcai pályán, az amerikai közönség pedig kimondottan lelkes volt.

A jövő héten tér vissza az autóversenyzés csúcskategóriája a floridai helyszínre, amire megint teljes erőbedobással készülnek a szervezők. Nemrég írtunk már róla, hogy a 2022-ben kinevetett, kigúnyolt hamis jachtkikötőben valódi vízre cserélik a felmatricázott dobogót, ahogy annak környékére egészen exkluzív lounge-ot is építenek a legtehetősebb nézők számára.

Legutóbbi cikkünkben is említettük, hogy sztárséf készíti majd a menüt a versenyhétvégén a gazdagoknak, immár erről is tudni részleteket.

Péntek este a Forma-1-es hétvégéhez kapcsolódóan egy helyi étteremben „főz” majd a világ 50 legjobb étterme közé sorolt – kétszer világelső – modenai Osteria Francescana alapítója, Massimo Bottura.

Kétmilliós luxusvacsorát adnak az F1-hétvégén 2

Bottura alkot egy pop-up konyhán (Fotó: Getty Images)

A 60 éves, három Michelin-csillagot magáénak tudó olasz sztárséf a „Once Upon a Kitchen” (kb. egyszer volt, hol nem volt a konyhában) pop-up konyhája üzemel majd, ahol Bottura két, szintén Michelin-csillagos séftársával állít elő különleges menüt.

A hatfogásos vacsorában egyebek mellett előételként lesz „pasta pesto absztrakt”, mely nevével ellentétben valódi tésztát nem, de a gnocchi ízét, a lasagne roppanását adja erőteljes marhaízt kínáló, absztrakt festményekre emlékeztető „fröccsentett” mártással; akad majd földi epres rizottó, valamint továbbfejlesztett tiramisu is.

Ami a valóban különleges gasztronómiai élménynek ígérkező vacsora árát illeti, a címben nem túloztunk: a Bottura-féle ellátásért 6000 ezer dollárt, azaz bő 2 millió forintot kell fizetnie a vendégnek.