Az ember fia azt gondolhatná, hogy egy díjnyertes sajthoz vétek lenne hozzányúlni, csak elrontani lehet. Azonban a manhattani központú Murray’s Cheese sajtműhely megcáfolta ezt. Fogták a selymesen lágy, karakteres ízű Cavemaster Reserve Greenswardot, és egy különleges kiadást készítettek belőle.

Whiskey teszi különlegessé ennek a sajtnak az ízét 1

Az új sajt titka a Macallan Double Cask Gold skót whiskey-je. Az 1824-ben alapított lepárlóüzem méltán híres, ugyanis innen kerülnek ki a világ legdrágább italai.

A sajtot megfürdetik az alkoholos italban, majd lucfenyőbe csomagolják és jól elrakják 3-4 hétre. Ez idő alatt a tejtermék kissé átalakul. Nemcsak az ital tölgyes esszenciáját szívja magába, de a külső rész is még selymesebbé és rugalmasabbá válik.

Whiskey teszi különlegessé ennek a sajtnak az ízét 3

A sajt egy pohárka minőségi whiskey-vel fogyasztva igazán elkényezteti az ízlelőbimbókat. A sajtműhely egy karika finomságot 29 dollárért, átszámítva 8300 forintért kínál.