Pokoli sok műanyag szívószálat használunk, és ez szomorú dolog. A kis plasztik csövek több okból is környezetkárosítónak számítanak, főleg ha belegondolunk, hogy mennyi ideig használjuk őket. Szerencsére van remény, több cég dolgozik már az alternatívákon, többek között a Jose Cuervo Tradicional tequilagyártó.

A tequila ugyanis egész más eljárással készül, mint mondjuk a whiskey. Az agávé egy szárazságtűrő növény, ami a megfelelő érettséget nyolc és tizenkét év között éri el, ekkor szüretelik le az ananászhoz hasonló részét, amit felaprítanak, megfőznek, és préselik. Az ebből kinyert nedűt házilag előállított élesztővel erjesztik, és desztillálják.

Ebből a folyamatból marad vissza komoly mennyiségű növényi rost, amiből most bioplasztikot próbálnak gyártani. Ez teljesen természetes, biológiailag lebomló megoldást jelentene a műanyag szívószál helyett. Remélhetőleg bejön a számításuk, és akkor a Föld egészségére is ihatjuk a mexikóiak kedvenc szeszét.