A rakomány a SpaceX Dragon szállítókapszulájában érkezik meg szerda éjjel a Földre, a Mexikói-öbölbe, Tampa partjaihoz. Eredetileg az Atlanti-óceánt célozták meg, de a rossz időjárás miatt inkább Florida másik oldalára változtatták a landolási helyszínt. A SpaceX szállítóhajói korábban a Csendes-óceánra ereszkedtek le ejtőernyővel.
Az űrállomásról a gondosan becsomagolt borokkal és szőlővesszőkkel együtt más kísérletek egyéb rakományait is útnak indították. A palackokat acélhengerekben helyezték el, hogy óvják őket a töréstől. A borokat lezárt palackokban, a Space Cargo Unlimited, egy luxemburgi startup vállalkozás küldte fel az űrbe, mivel egy évig ott akarták érlelni őket.
A hazatérő palackok közül egyet vagy kettőt februárban fognak kibontani, amikor Bordeaux-ban borkóstolót tartanak meghívott tekintélyes francia szakértőknek, hogy megízleltessék velük a „földönkívüli” bort. A kutatók arra kíváncsiak, hogyan változtatta meg az űr a bor ülepedését és hogyan hatott az érlelődésére.
A kísérleteket magánbefektetők finanszírozták, a költségekről nem beszéltek. A borszállítmány 2019 novemberében érkezett az űrállomásra. A NASA már korábban megnyitotta az űrállomást az ilyen típusú üzleti lehetőségek előtt és alkalmanként a privát űrmissziókat is lehetővé teszi.
Korábban a Budweiser küldött árpamagokat az állomásra, már arra gondolva, hogy majd a Marson is ihassák a sörüket az első telepesek. 2015-ben pedig egy japán alkoholgyártó küldött whiskyt és más italokat az űrbe, hogy teszteljék a mintákat, és már a Scotch is járt az űrben egy másik kísérlet részeként.
A borokkal sem a mostani volt az első űrkísérlet: egy francia űrhajós a Discovery fedélzetére vitt magával egy palackot 1985-ben.