A Serendipity 3 nevű étterem menüjében szereplő fogás kifejezetten sültkrumplikészítéshez termesztett burgonyából készül. A krumplit előfőzik ecetben és pezsgőben, majd tiszta libazsírban kétszer is kisütik, hogy a külseje ropogós, a belseje krémes legyen.
A kisült krumplit meghintik ehető arannyal és szarvasgombás sóval, valamint szarvasgombás olajjal ízesítik. Kristálytányéron szolgálják fel, amelyet egy orchideával és leheletvékony szarvasgombaszeletekkel díszítenek. A sültkrumplihoz kínált mártogatós sajtból készülő Mornay-mártás, amelyet ugyancsak szarvasgombával bolondítanak meg.
A Guinness-rekordok szerkesztősége július 13-án ismerte el hivatalosan a világ legdrágább sültkrumplijának az étterem legújabb kreációját. A hely több világrekorddal is büszkélkedhet már: itt szolgálják fel a világ legdrágább burgerét 295 dollárért, valamint legdrágább fagylaltkelyhét nem kevesebb mint 1000 dollárért.
Sok más étteremhez hasonlóan a Serendipity is bezárt a koronavírus-járvány miatti korlátozások idején, és a séfek úgy gondolták, hogy a speciális sültkrumpli meghirdetésével teszik izgalmasabbá az újranyitást. Az ötlet bevált: jelenleg 8-10 hetes a várólista a fogásra.