Az ételek konyhától az asztalig történő eljuttatására számos különféle módszer létezik a pincéren kívül is. Bécsben például olyan éttermet láttunk, ahol hullámvasúton jönnek a kaják, de Budapesten is vannak már olyan sushibárok, ahol futószalagon érkeznek a harapnivalók.
Csehországban van egy olyan étterem, ahol kisvonat szállítja ki a rendeléseket egy összesen 900 méter hosszú sínpályán. Az élmény annyira lenyűgözött egy szegedi házaspárt, hogy úgy döntöttek, hogy valami hasonlót ők is szeretnének megvalósítani. Csepregi Károly a Webrádió szerint már közel áll a tematikus lakáséttermének teljes megvalósításához, melyben jelenleg 5 mozdony dolgozik 8 vagonnal egy 65 méter hosszú, 18 váltóval felszerelt pályán. Utóbbi szám magasnak tűnhet, de csak így járható be a három helyiség 11 asztala közvetlen emberi beavatkozás nélkül.
Nálunk mindenki újra gyermeknek érezheti magát, miközben a modellvasút az asztalára hordja kedvenc italát, egyiket a másik után. Látványkonyhánk étlapja az évszakokhoz alkalmazkodik, de néhány kedvencünk, mint például egy-két borkorcsolya, sörkorcsolya, a barcelonai tapas, a helyi babgulyás, pizza napoli, tölgyfa boroshordó forgácson füstölt barbecue-borda, tomahawksteak, a kemencés csülök, pacal, és természetesen a szegedi halászlé mindig elérhető – olvasható a Pálya Udvar étterem hivatalos oldalán.