Az éttermi kellékek több autótörténeti dokumentum hordozójául is szolgáltak már. Elég arra a történetre utalni, hogy Sir Alec Issigonis, a forradalmian új Mini vázlatait egy éttermi szalvétára készítette el.

Egy közelmúltbeli árverésen majdnem 4500 márkás árat ért el az az eredeti étlap, amelyen négy versenyző hagyta hátra kézjegyét 1932. júniusában elköltött közös ebédjük után. A négy pilóta, Guiseppe Campari, Tazio Nuvolari, Piero Truffi és Achille Varzi a menükártya tanúsága szerint fejedelmien kosztoltak aznap. Az első fogás karaj volt királyi módra, utána majonézes pisztráng és ropogós sült csirke következett. Nem maradhatott el a vegyes saláta és a hercegnő stracchinója nevű sajtféle. Desszertként elköltöttek egy kis gyümölcsöt, majd feketekávéval fejezték be az ebédet a napsütötte Taljánföldön.