13 000 tál étel a ralipályák mellett 1
Mick Maunder a Ford ralicsapatának szakácsa. Az alakulat legfrissebb hivatalos videójában az ő munkáját mutatja be a nagyvilágnak. A motorhome alsó részében kialakított konyhában évente 12 900 tál étel készül el. Ezek elkészítéséhez többek között 7440 tojást, 100 kilogramm csirkét, 890 kiló tésztát használnak fel. A csapat és vendégeik egy idényben 1200 üveg 33 ml-es ásványvizet is elfogyasztanak.

Amellett, hogy a háttérszemélyzetnek és a vendégeknek főz, személyre szabottan készít ebédet a Ford és az M-Sport versenyzőinek, akik napközben általában valami könnyűt, főként salátát fogyasztanak.   


A videó elején a szakács mellett feltűnik egy fiatalember, ő nem más, mint Szabó Attila, aki 2006 óta dolgozik a Ford csapatánál. Még két éve készítettünk vele interjút.

Attila vezeti a motorhome-ot vontató kamiont, egyébként pedig a setup-csoport tagja, az ő munkájuk nem közvetlenül a versenyautókhoz, hanem a személyzethez, a vendégekhez kapcsolódik. Segít felépíteni a szervizparkot, de van feladata a konyhában és az étkeztetésnél is.

Számára nem péntektől vasárnapig tart egy ralifutam. Egy európai verseny esetében másfél héttel a verseny előtt indul el a kamionnal. A versenyhétvégét megelőző szombaton már a helyszínen van. A teljes tábor felépítése vasárnaptól szerdáig tart, akkora készülnek el, amikorra a versenyzők és az első újságírók megérkeznek.

További részleteket olvashat a nyergesújfalui fiatalemberről és munkájáról erre a linkre kattintva.